22 mai 2024

COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR LA CASE

Primăria orașului Buhuși infomează cetățenii de la case că este INTERZIS  să aducă deșeuri de orice tip la platformele comune pentru deșeuri, acestea fiind destinate doar cetățenilor de la bloc.

Cetățenii de la case au primit câte 2 pubele (una neagră pentru deșeuri reziduale și una albastră pentru deșeuri reciclabile) pe care le vor scoate în stradă în ziua stabilită conform graficului de colectare existent.

 Operatorul de salubritate va ridica doar acele pubele distribuite de către primărie care sunt inscripționate cu  ORAȘ BUHUȘI.

Vă aducem la cunoștință că deșeurile vegetale (crengi, iarbă, frunze, lujeri de la vie, boasca de la struguri, etc.) NU trebuie scoase la stradă sau la platformele comune de colectare deșeuri menajere, acestea trebuie depozitate în curțile proprii, fiind un foarte bun îngrășământ natural pentru pământ.

         Taxa de salubritate plătită la primărie nu include costurile privind colectarea deșeurilor vegetale din curți și grădini.

Cetățenii care dețin cantități mari de deșeuri vegetale și doresc ridicarea acestora, vor solicita direct Operatorului de salubritate acest serviciu contra cost (tel.0752248455).

Nerespectarea acestui flux de separare a deșeurilor, va fi sancționată contravențional conform, pct.13, din Anexa nr.2 la HCL nr.113/2019 cu amendă cuprinsă între 500-1.000 lei.

print

Fișiere atașate