19 septembrie 2021

Expoziție de pictuă: Ioana Suzana Tăutu – „Debut”

Primăria Buhuși, prin Biblioteca Orășenească „George Bacovia”, alături de Asociația „Renașterea”, vă invită să vizitați expoziția de pictură „Debut”, a pictoriței buhușene Ioana Suzana Tăutu (Bucătaru). Vernisajul va avea loc joi, 12 august, la Biblioteca Orășenească „George Bacovia”, cu începere de la ora 12. Tablourile vor rămâne pe simezele bibliotecii până pe 27 august 2021.

Printre invitații vernisajului se numără doamna Carmen Mihalache, director al Revistei de cultură „Ateneu”, domnul Iulian Bucur, critic de artă, domnul Aristotel Bunescu, jurnalist de arte vizuale.

Ioana Suzana Tăutu a terminat Facultatea de Inginerie, deși pictura și desenul au „urmărit-o” încă din copilărie. În jurul vârstei de cincisprezece ani, a cochetat pentru început, cu desenul în creion, jucându-se cu portretele lui Mihai Eminescu și Napoleon. A ales, însă, alt drum în viață, „mai serios”, pe cel al științelor exacte, iar astăzi a redescoperit, prin prisma omului adult, terapia culorii, universul exprimării fără cuvinte, descompunerea și reconstrucția de sine prin pictură. După cum ne mărturisește, acrilicele și pânza sunt materia primă, iar cuțitul unealta.

Un autoportret scurt și elocvent este redat într-un interviu acordat domnului Bunescu Aristotel, pe pagina Agenției de Presă Culturală și Sportivă, de unde cităm:

„Numele meu este Tăutu Ioana Suzana, m-am născut pe meleaguri moldovenești, în orașul Buhuși, în primăvara anului 1986. Tânără și neliniștită, s-ar putea spune. Sunt un inginer cu studii universitare de masterat, nepracticant,  un om dintr-o generație confuză, ce cu greu își găsește echilibrul. Cu toate acestea, părinții mi-au format principii strașnice, rezistente, ce-mi vor călăuzi mereu pașii vieții, iar omul de astăzi este investiția lor. Sunt fiică, soție, mamă, soră, fină, nașă, pentru puțini prietenă, și spunându-vă acestea, vă trasez exact delimitarea mea spațio-temporală și spirituală. În rest, mă consider un om simplu, care a realizat bucuria răsăritului și a ciripitului păsărilor din această lume a goanei, oprindu-mă astfel, din fuga mea”.

Print