22 mai 2024

Invitație la teatru: Take, Ianke și Cadâr, duminică, 5 septembrie

Primăria Buhuși, prin Casa de Cultură „Elisabeta Bostan”, în colaborare cu Teatrul Municipal Bacovia, vă invită la comedia „Take, Ianke și Cadâr”. Spectacolul va avea loc duminică, 5 septembrie, cu începere de la ora 19:00.

Biletele se pot achiziționa de la sediul Casei de Cultură, iar prețurile sunt: 35 de lei, bilet normal, și 22 de lei pentru elevi și pensionari.

O comedie devenită clasică, aparţinând literaturii interbelice şi aducând în scenă o temă de mare actualitate: relaţiile inter-etnice dintre un român, un evreu şi un turc. O piesă despre toleranţă, prietenie şi dragoste.

Distribuția:

Take – Giuseppe Torboli

Ianke – Laurențiu Budău

Cadâr – Tiberiu Gabor Bitere

Baba Safta – Alina Neagu

Ilie – Marian Puiu Gheorghiu

Ionel – Andi Andriucă

Ana – Ilinca Istrate

Regia artistică: Toma Hogea

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Ilustrația muzicală: Ciprian Manta

Light design: Adrian Buliga

Durată spectacol: 1h50min, fără pauză

„Am vrut să punctez foarte bine cele două teme fundamentale pe care le găsesc în lucrare și care sunt atât de importante pentru orice mileniu: tema prieteniei și tema iubirii. Dar mai presus de tema prieteniei este tema iubirii, și această dispută între părinți, atât de prezente și astăzi. Iubind, putem lumina foarte multe lucruri în jurul nostru, și locurile, și oamenii, și situațiile, până și orice conflict politic” – regizorul Toma Hogea

Vă așteptăm!

print