1 martie 2024

Modul de colectare a deșeurilor în cazul persoanelor aflate în izolare la domiciliu confirmate pozitiv sau nu

În urma apariției de noi cazuri de infecție cu coronavirus (SARS-CoV-2) în România, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică informează populația cu privire la modul de colectare a deșeurilor în cazul persoanelor aflate în izolare la domiciliu confirmate pozitiv sau nu, precum și în cazul persoanelor care nu sunt în situația mai sus amintită.

  1. Deșeurile municipale produse în locuințele în care persoanele sunt confirmate pozitiv sau suspecte și se află în izolare la domiciliu:

Pentru colectare, se vor folosi cel puțin doi saci de plastic, unul în interiorul celuilalt sau în număr mai mare, în funcție de rezistența mecanică a acestora.

RECOMANDĂRI:

  • NU se face colectarea separată a deșeurilor. Toate deșeurile generate în locuință se pun împreună;
  • Închideți/înnodați pe rând fiecare sac folosind dacă este posibil mănuși de unică folosință;
  • Nu zdrobiți și nu comprimați sacii;
  • Blocați accesul animalelor de companie la spațiile în care se află sacii cu deșeuri;
  • Deșeurile vor fi colectate în continuare de către operatorul de salubritate.

 

  1. Deșeurile produse de populație în locuințele în care nu există subiecți pozitivi și care nu se află în izolare sau în carantină.

Pentru locuințele în care nu există subiecți testați pozitiv, izolați sau în carantină obligatorie, se recomandă păstrarea în vigoare a procedurilor existente, fără a întrerupe colectarea separată a deșeurilor.

print