12 iunie 2024

Pentru deținătorii de sisteme individuale de colectare și epurare a apelor uzate (fose septice)

Conform Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari ai spațiilor conectate la un sistem individual adecvat de epurare, au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al Orașului Buhusi.

ATENTIE!

Proprietarul spațiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare are obligația să înscrie sistemul de epurare în registrul autorității publice locale pentru evidența unor astfel de sisteme, în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.

Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului.

În conformitate cu respectiva hotărâre privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, neînscrierea în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate de către persoanele fizice și juridice constituie contravenție si se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către personalul împuternicit al Gărzii Naționale de Mediu și al Inspecției Apelor din cadrul autorității de gospodărire a apelor.

30 octombrie 2022 este termenul limită pentru înscrierea în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.

Formularul de înscriere în registrul de evidentă a sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate la nivelul orașului Buhusi se completează și se depune la sediul Primăriei orașului Buhuși, camera 21.

Formularul de înscriere în registrul de evidență a sistemelor individuale de colectare și epurare a apelor uzate se poate descărca de pe site-ul: primăriabuhuşi.ro sau se poate solicita de la sediul primăriei din strada Republicii nr. 5 camera 16 sau 21.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarcă [228.62 KB]

print