18 mai 2024

SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII EUROPENE 16-22 SEPTEMBRIE

In perioada 16-22 septembrie 2021, tarile Europei sarbatoresc a 20-a editie a Saptamanii Mobilitatii Europene. Aceasta campanie are drept scop imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor prin modificarea mobilitatii si transportului urban apeland la mijloace si metode alternative de deplasare cum ar fi: bicicleta,transportul public in comun, mersul pe jos etc.. Campania se vrea un promotor pentru reducerea emisiilor de gaze de esapament, a zgomotului si a congestiilor dintrafic.

Tema anului 2021:„Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă. ”–dorește să evidențieze capacitatea de adaptate a orașelor, precum și realizările acestora, în încercarea de a continua în același ritm acțiunile începute în trecut, printre care o mai mare mobilitate activă și utilizarea mijloacelor de transport cu emisii scăzute sau cu emisii zero. În acest an aniversăm două decade ale unei campanii pan-europene de succes, care continuă să susțină inițiativele locale, în efortul lor de a face orașele mai sigure, mai verzi, mai deschise și mai accesibile.

Ziua de 22 septembrie 2021 se va desfasura sub deviza : In oras fara masina ! (In town without my car!), este o invitație făcută oricărui cetățean de a renunța la mașină și de a folosi bicicleta, mersul pe jos și transportul în comun, în deplină siguranță. Este o repetiție generală pentru un viitor care aparține acestor mijloace de locomoție.

print